Stichting Achter de Regenboog

Vrijwilliger worden

Stichting Achter de Regenboog is een professionele vrijwilligersorganisatie. Vrijwilligers maken door velerlei bijdragen het werk landelijk en regionaal mogelijk. Wat kun je bijvoorbeeld doen?

  • aansluiten bij een steunpunt in je eigen regio
  • beantwoorden van vragen en geven van advies via de telefonische informatie & advies lijn
  • het zijn van ‘online’ adviseur op ons interactieve jongerenforum
  • ondersteunen van de landelijke stichting bij fondsenwerving en sponsoring
  • ondersteunen van de landelijke stichting bij de diverse dagelijkse coördinerende activiteiten en werkzaamheden zoals coördinatie lotgenotencontact, communicatie etc
  • zitting nemen in het bestuur, een commissie of werkgroep

Waar moet je als vrijwilliger aan voldoen?

Om de kwaliteit van onze werkzaamheden te kunnen waarborgen, maken we vooraf afspraken over inzet en voorwaarden. Zo vragen we voor vrijwilligers een VOG-verklaring aan en wonen vrijwilligers trainingen bij. Afhankelijk van de achtergrond van de vrijwilliger en de beoogde werkzaamheden is dat bijvoorbeeld een training over kinderen en rouw voor het bemensen van de telefonische Informatie & advieslijn of het ondersteunen van een lotgenotenweekend. 

Hoe kan ik kennismaken met de stichting en haar vrijwilligerswerk?

Met enige regelmaat organiseert Stichting Achter de Regenboog een introductie voor nieuwe vrijwilligers. We zijn vooral op zoek naar scholieren/studenten/zzp-ers die hun communicatieve/marketing- vaardigheden of administratieve/organiserende kwaliteiten willen inzetten en vergroten. Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Schrijf dan een email met motivatie en achtergrond en stuur 'm naar vrijwilligers@achterderegenboog.nl.