Stichting Achter de Regenboog

Nieuws

Data weekenden 2018/2019

Het komende jaar worden er in de verschillende regio's op de volgende data Kinder- en Gezinsweekenden georganiseerd: 

Regio West: 13-14 oktober 2018 (Kinderweekend) 
Regio Oost: 9-11 november 2018 (Gezinsweekend) 
Regio Zuid: 29-31 maart 2019 (Gezinsweekend) 
Regio Noord: 24-26 mei 2019 (Gezinsweekend) 

Aanmelden kan via deze 
link. Meer informatie? Stuur een mail naar info@achterderegenboog.nl  


Speciale Woezel & Pip uitgave

Als Achter de Regenboog waren wij nauw betrokken bij het maken van het nieuwste Woezel & Pip prentenboek 'Dag lief Muisje'. Een ontroerend en toegankelijk verhaal over de dood waarin de vriendjes uit de Tovertuin afscheid nemen van hun dierbare vriendje. In hun eigen, veilige omgeving en op hun persoonlijke, positieve manier. Ook werd onze expertise ingeschakeld voor het maken van een flyer voor in het boek en een speciale lesbrief rondom kinderen & rouw. Een mooie samenwerking! Benieuwd naar het resultaat? Dag lief muisje is vanaf half januari verkrijgbaar via Bol.com. 

Donatie Guusje Nederhorst Fonds

Het afgelopen jaar was Achter de Regenboog een van de drie goede doelen van Stichting Het Guusje Nederhorst Fonds. Dit Fonds steunt doelen en projecten die de leefomstandigheden van kinderen en dieren verbeteren. Hoe mooi om sowieso als een van de goede doelen te worden gekozen! Dit weekend werd bekend dat we een donatie van maar liefst 35.000 euro krijgen, uiteraard willen we hier het Guusje Nederhorst Fonds heel hartelijk voor bedanken! En meteen ook iedereen die het afgelopen jaar Woezel & Pip producten heeft gekocht, een gedeelte van de opbrengst hiervan gaat namelijk naar dit fonds...We willen het geld graag gedeeltelijk gebruiken voor een nieuwe huisstijl, hou onze site dus in de gaten! 

Stichting de Lichtboei bedankt!

Dankzij een gift van 10.000 euro van Stichting de Lichtboei uit Delft kunnen wij vier standkoffers en tien scholenkoffers samenstellen! Met deze koffers kunnen we in het hele land op pad om op scholen, beurzen, evenementen en andere activiteiten nog beter te kunnen vertellen en laten zien wat Achter de Regenboog allemaal doet! Bedankt dus Stichting de Lichtboei! 

Samenwerking De Jonge Weduwe

Op zondag 17 september 2017 organiseert Stichting De Jonge Weduwe haar jaarlijks seminar Over-leven na de dood. Het thema dit jaar is Kind & Rouw, waarbij wij zijn gevraagd om het inhoudelijke programma - helemaal gericht op het tot stand brengen van lotgenotencontact - in te vullen en uit te voeren. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang! Fijn dat we onze expertise op het gebied van kinderen & rouw ook op deze wijze in kunnen zetten. Meer informatie over De Jonge Weduwe en haar activiteiten vind je op www.dejongeweduwe.nl.Het seminar zit (helaas) inmiddels vol.

Gezinsweekend in regio's Oost en Noord!

Dankzij onze sponsoren en de inzet van onze vrijwilligers staan er weer twee lotgenoten weekenden op het programma! In regio Oost vindt een Gezinsweekend plaats van 24 tot en met 26 november 2017. Gezinnen waarvan een gezinslid is overleden en waarvan de kinderen onder de 18 jaar zijn kunnen zich voor meer informatie aanmelden via info@achterderegenboog.nl Hetzelfde geldt voor het Gezinsweekend in regio Noord; dit weekend vindt plaats op 6,7 en 8 april 2018. Hoe zo’n weekend er precies uitziet? In dit filmpje  vertellen een aantal kinderen en ouders die meegingen op een weekend in regio Zuid hoe dat was! Op ons Youtube kanaal staan trouwens nog meer filmpjes en vlogs…

Dank in ieder geval aan Innerwheel Veenendaal, Monuta, het Roelvink fonds, Rotary Veenendaal , twee vrijwilligers die hun verjaardagsgeld doneerden en de studenten Hogere managementschool Maastricht voor het mogelijk maken van het weekend in Oost! 

Vlog Kinderweekend april 2017

Tijdens ons Kinderweekend in april maakten Bebel, Julia, Roos en Louise een vlog  over hoe zij dit weekend hebben beleefd. Er verschijnen in de loop van mei meer filmpjes van kinderen die zijn mee geweest op het weekend op ons YouTube kanaal , even kijken dus! Gezocht! Nieuw bestuurslid

Wij zijn op zoek naar een nieuw bestuurslid Secretaris. Als bestuurslid zorg je ervoor dat een duidelijke visie en strategie wordt neergezet. Dit vergt zowel affiniteit met en kennis rondom rouw, als het vermogen om een stabiele organisatie met veel vrijwilligers te organiseren. Als secretaris ben je onder andere verantwoordelijk voor het organiseren van vergaderingen, het maken van notulen, het onderhouden van het bestandsbeheer systeem en het coördineren van contact tussen het bestuur en andere medewerkers. 

Het gaat om een vrijwilligersfunctie. Je krijgt de ruimte om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en die van anderen. Daarnaast is de werksfeer vriendelijk en vanzelfsprekend mag je aansluiten bij activiteiten en trainingen die gegeven worden door de organisatie. Reiskosten van de functie worden vergoed.


Interesse? Vraag de complete functiebeschrijving aan bij Shirley (shirley@achterderegenboog.nl). Ook met eventuele vragen kun je bij haar terecht. Solliciteren kan tot 15 mei 2017: stuur je CV en een korte motivatie voor 15 mei 2017 naar Shirley.

CPC Loop voor Sanne Wieke

Afgelopen weekend deed een team van maar liefst 60 vrienden en familieleden mee aan de CPC Loop in Den Haag. De loop was een eerbetoon aan Sanne Wieke, moeder van Pelle (4) en Fien (2) en vrouw van Steven. Afgelopen januari overleed Sanne Wieke aan de gevolgen van kanker. Met de loop werd maar liefst 8400 euro opgehaald! Dit geld werd na afloop in café de Mallemolen overhandigd aan Johanneke de Vries, die daar namens Achter de Regenboog aanwezig was. Heel erg bedankt Steven en alle andere donateurs!!

Bijzonder: knuffels ipv bloemen!

Op 12 januari jl. overleed Gerrit de Ruiter, hij werd 60 jaar. In plaats van bloemen vroeg de familie om knuffels en poppen, speciaal bedoeld voor Achter de Regenboog! Graag willen wij de familie hier heel hartelijk voor bedanken. De ruim 20 knuffels die ze kregen krijgen tijdens ons eerst volgende kinderweekend in april een plekje in de knuffelhoek. Zoals op de kaart staat te lezen: “Als troost voor andermans verdriet.” Dank familie de Ruiter!

Mooie gift VRIJ Enschede

Begin januari mochten we een donatie van maar liefst 5000 euro in ontvangst nemen van de Ronde Tafel Enschede. Dit bedrag werd opgehaald tijdens de VRIJ borrel in Enschede, die eind vorig jaar plaats vond. Vanuit Achter de Regenboog waren onze vrijwilligers Agnès & Judith aanwezig. Zij namen niet alleen de cheque in ontvangst, maar gaven ook antwoord op de vele vragen die er leefden. Nogmaals hartelijk dank VRIJ Enschede ! 

Donateurs bedankt!

Achter de Regenboog West organiseert volgend jaar op 8 en 9 april in Ter Aar weer een kinderweekend. Dit weekend is bedoeld voor kinderen en jongeren van wie een vader, moeder, broertje of zusje is doodgegaan. Op zondag is er een speciaal ouderprogramma. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door donaties, graag willen we onze donateurs daarom heel hartelijk bedanken! 

Dit weekend kan worden georganiseerd mede dankzij: Houthoff Buruma coöperatie met hun Houthoff Heroes, ING Nederland Fonds, Stichting Helpt Lions Helpen Den Haag, Stichting Koninginnekinderen en Stichting Katapult. Meer informatie is te vinden via www.achterderegenboogwest.nl. 

Steun ons en shop online

Sinds kort zijn wij aangesloten bij Goededoelshop.nl. Kort gezegd is het nu nog makkelijker om ons te steunen, gewoon door lekker veel online te shoppen. Maar bezoek dan eerst even Goededoelshop.nl. Hier kun je uit verschillende goede doelen kiezen – waaronder Achter de Regenboog – en vervolgens de webshop van je keuze. Dat zijn er ruim 250, waaronder Bol, Zalando, Wehkamp en de HEMA. 75% van de bonus die Goededoelshop.nl krijgt van de verschillende webwinkels omdat je daar via hun terecht komt, gaat naar ADR. Zo steun je ons dus op een heel makkelijke manier. 

Naast Goededoelshop.nl   zijn er nog meer organisaties die zo werken, bijvoorbeeld 4morgen.org en Helpfreely.org, ook daar is Achter de Regenboog bij aangesloten en kun je kiezen uit veel verschillende webshops. Gewoon doneren mag uiteraard ook nog steeds, graag zelfs!