Stichting Achter de Regenboog

Regio Zuid


Achter de Regenboog regio Zuid organiseert elk jaar een gezinsweekend. Een gezinsweekend is speciaal voor gezinnen waarin een vader, moeder, broertje of zusje is overleden.

Het lotgenotencontact in een gezinsweekend levert voor alle deelnemers veel op. Kinderen vinden het fijn om anderen te ontmoeten die soortgelijks meegemaakt hebben. Ouders vinden vaak makkelijk (h-)erkenning bij lotgenoten.

Deelnemers van de afgelopen gezinsweekenden geven aan dat zij veel steun hebben beleefd aan de contacten met lotgenoten. Ouders hebben meer zicht gekregen op hoe hun kinderen rouwen en voelen zich beter toegerust om hun kinderen te blijven volgen. De kinderen zijn veelal opener geworden in het praten over degene die dood is gegaan. Ook uiten zij zich emotioneel makkelijker, en stellen zij sneller vragen die bij hen leven.

Op een mooie locatie heb je alle tijd om met lotgenoten stil te staan bij wat het missen van jullie dierbare voor jullie betekent. Kinderen zitten in kleine groepjes met leeftijdgenoten bij elkaar. De jongeren hebben ook hun eigen groep leeftijdgenoten. De ouders zitten in een oudergroep. Sommige onderdelen doen we in een grotere groep.

Zo’n 16 getrainde vrijwilligers begeleiden de groepen en alle activiteiten. Zij worden begeleid door twee rouwprofessionals. Deze professionals organiseren het weekend, hebben de kennismakingsgesprekken met de gezinnen, en stellen op basis daarvan de groepen samen.

Lijkt een gezinsweekend een mogelijkheid voor uw gezin? Neem contact met een van coördinatoren van regio Zuid.